![]() |
![]() |
-chAiRles- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zmienna $pliczek dochodzi do funkcji , ale dalej dzieje sie cos dziwnego
ssdaasdfterrel.jpg Cytat Warning: copy(terrel.jpg): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\apache\httpd\html\nfl\funkcje.php on line 200 Dziękuję! Dane sa własnie aktualizowane... ssdssadf to temat , terrel.jpg to kopiowany obrazek. W kodzie to wyglada tak: funkcja: Kod function dodaj($temat,$autor,$tresc,$calynews,$pliczek) { db_connect(); echo "$temat"; echo "$pliczek"; copy("$pliczek", "fotka" . "$pliczek_name"); //echo "$pliczek_name"; $tresc = nl2br ($tresc); $result= mysql_query("insert into dane values ('',now(),'$temat', '$autor', '$tresc', '$calynews', '$pliczek_name')"); //mysql_result($result); echo "Dziękuję! Dane sa własnie aktualizowane...\n"; } case: Kod case 'dodaj': dodaj($_POST['temat'],$_POST['autor'],$_POST['tresc'],$_POST['calynews'],$_FILES['pliczek']['name']); break; formularz fragment od fotki: Kod echo "<strong>dodaj fote</strong></td>"; echo "<td>"; echo "<INPUT TYPE=HIDDEN NAME=MAX_FILE_SIZE VALUE=5000000> "; echo "<INPUT NAME=pliczek TYPE=FILE><br>"; echo "</td>"; echo "</tr>"; Jestem poczatkujacy i bymbyl bardzo wdzieczny jak by mi to ktos poprawil |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz funckje na upload:
w twoim przypadku wywolujesz ja: upload($_FILES["pliczek"]); Zastosuj to zamiast copy(); Powinno pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:37 |