![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem obiekt i chcę umieścić go w tablicy sesji ($_SESSION, żeby była jasność).
Obiekt wygląda w ten sposób: Kod lang Object ( [id] => 1 [name] => Polski [short_name] => pl [is_default] => 1 ) Serializuje i zapisuje do sesji:
Zaraz potem, daję
co daje spodziewany efekt: Kod O:4:"lang":4:{s:2:"id";s:1:"1";s:4:"name";s:6:"Polski";s:10:"short_name";s:2:"pl";s:10:"is_default";s:1:"1";} Teraz najważniejsze, odświeżam stronę, tudzież przechodzę na inną, pozostając w tej samej sesji. print_r tablicy sesji i co? Kod Array ( [site_adres] => /index.php? [lang] => ) $SESSION['lang'] raczyło zniknąć, inne zmienne sesji są na swoim miejscu, ktoś wie gdzie tkwi przyczyna? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz umiescic obiekt w sesji to go nie serializuj recznie -- tylko go przypisz do $_SESSION[ 'jakisobiekt' ] = $jakisobiekt;
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomogło, choć zupełnie nie wiem czemu poprzednio nie działało - wydaje się to mieć jakiś związek z konfiguracją serwera, bo lokalnie wszystko jest jak należy. A na serwerze działo się np. takie coś:
dało następujący rezultat: Kod Array
( [lang] =>O:4:"lang":4:{s:2:"id";s:1:"1";s:4:"name";s:6:"Polski";s:10:"short_name";s:2:"pl";s:10:"is_default";s:1:"1";} ) lang Object ( [id] => 1 [name] => Polski [short_name] => pl [is_default] => 1 ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 11:01 |