![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bazę: userzy a w niej pola: [id_nick][nick][passwd][miasto]
Logowanie odbywa się na 2ch plikach: log.php i logs.php. log.php - to zwykły formularz... dlatego napisałem już przechwycone dane jako stałe. Plik logs.php:
Na wszystkich stronach w nagłówku:
oraz przycisk w wybranym miejscu z "zabijaniem sesji":
To nie działa... tzn. zakłada na serwerze sesję w postaci pustego pliku (jakim cudem tam nic nie siedzi?). 1. Nie loguje (brak zapisu do pliku nick i passwd) 2. Czy mogę wykonać ponowne połączenie z bazą (w kodzie zaznaczyłem miejsce) i wybierać dla danego usera id_user, miasto by zapisać w sesji? Jeśli tak to jak to zrobić ? ;/ Gdzie zrobiłem błąd ? ![]() Nawet drobne podpowiedzi są mile widziane... Jest 3 w nocy ![]() Ten post edytował Kamis 16.05.2005, 08:44:12 -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W którejś tam wersji php należy używać session_register (ja uzywam zawsze). Napisz tak:
Kod session_register("zalogowanie"); $_SESSION["zalogowanie"]="tak"; i resztę adekwatnie -------------------- Mateusz 'matipl' Kamiński
WWW - http://matipl.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:29 |