![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam plik, ktory jest "zrzutem" z bazy danych. Chce teraz wrzucic wszystko do tablicy, zeby pozniej na nowo wstawic do bazy danych (nie pytajcie poco). Tutaj macie link do przykladowego pliku tekstowego:
http://track.9g.pl/plik.txt Jest to jedna linia z calego pliku. Wrzucam to do tablicy poprzez explode. Jako parametr wedlug ktorego ma dzilic uzywam chr(9) - tabulator. Niestety pobiera tylko 146 elementow tablicy i ani jednego wiecej, a nie jest to koniec. Czemu tak sie dzieje? Czy ktos moglby mi pomoc wrzucic wszystkie elementy do tablicy? Bede wdzieczny. Pozdrawiam, TRACK |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mozesz pokazac jak otwierasz plik ? i w jaki sposob odczytujesz dane?
bo mam wrazenie ze bufor!=koniec pliku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykłady rozwiązań...
Przykład 2. Poprzez file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robie tak:
i tak jak mowilem. Pokazuje tylko 146 znakow. Oczywiscie nie jest to wyswietlanie calego pliku, a jedynie jednego wiersza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro podajesz limit w explode $fp[42] to watpie zeby Ci przejechalo po calym wierszu/pliku
|
|
|
![]()
|
|
podaje $fp[42], zeby czytal 42 linijke. Niestety nie czyta calej tej linijki.... czemu?
Pozdrawiam, TRACK |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:14 |