![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elo,
Zaczalem sie bawic GD i problem zmusil mnie do naskrobania o pomoc. A wiec mam cos takiego (standard): [php:1:3fe1dd4d60]<?php $picinfos=getimagesize($pic_path); $oldpic=ImageCreateFromJPEG($pic_path); $factor = 140/$picinfos[0]; $new_width=$picinfos[0] * $factor; $new_height=$picinfos[1] * $factor; $newpic=imagecreate($new_width,$new_height); ImageCopyResized($newpic,$oldpic,0,0,0,0,$new_width,$new_height,$picinfos[0],$pi infos[1]); ImageJPEG($newpic,$uploaddir_zdjecia_thumb); ?>[/php:1:3fe1dd4d60] Wszystko poinstalowane (przynajmniej tak zwraca phpinfo() ). Przy wykonywaniu nie wywala zadnych bledow a miniatury nie robi. Juz myslalem ze to cos ze sciezka w funkcji ImageJPEG, bo moja jest troche dluga, ale probowalem go zmusic do zapisania w glownym na C: i tez nie dziala. Moze juz tak dlugo na to patrze ze osleplem i nie zauwazam jakies pierdoly. W kazdym badz razie dzieki za kazda chwile poswiecona patrzeniu na to. Pozdry |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:30 |