![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt, w sumie dal zabawy, który zmienia całkowicie wygląd strony w tym przypadku http://strefahh.com/forum. Wszystko ładnie działa, ale gdy chcę się zalogować dzieją się dziwne rzeczy, bo skrypt który jest "zmieniany" nie dostaje danych w postaci POST ani GET. Każdy link do określonego pliku php np. login.php z założenia zmienia się na plik o tej samej nazwie na moim serwerze o podanej niżej treści, pobiera daną stronę, ale stronę bez parametrów post i get, login.php próbuje przesłać login i pass wpisany przez użytkownika do login.php, ten na moim serwerze ale mu się nie udaje bo on pobiera zwykły login.php nie przekazując wcześniej mu tych danych dalej, moje pytanie brzmi:
jak zmodyfikować skrypt aby przesyłał info do danego skryptu php najpierw, a potem pobierał z niego informacje, wiem że może to wymagać gruntownej przebudowy ale jak? Jestem początkujacy ale temat zamieściłem tu, bo wydawało mi się to stosowne. http://www.bartas.only.pl/strefa/ Pliki na serwerze np. login.php mają taką treść ze zmienioną wartością
na
dla login.php Plik index.php:
Plik replace.php:
Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc, gdy zajdzie taka potrzeba odwdzięczę się na swój sposób. Skrrypt tworzonyt jest na własne potrzeby, bardziej dla zabawy. Pozdrawiam, BartaS ![]() Ten post edytował BartaS 14.05.2005, 15:21:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Hm...
problem jest chyba dziwny ![]() ![]() Musisz uzyc do tego fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wyslac naglowek z postem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym rzecz że teraz nie wiem jak zrobić cokolwiek, np. jak pozmieniać wartości, jednak główny problem to wartości post i get
![]() przyznam że mało się znam, ale potrafię uczyć się na źródłach |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jak masz co zrobic, wszystko przecierz jest idealnie w kometarzach opisane (nawet gotowce sa
![]() Tylko dopasuj to do Swojego kodu i juz masz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoj skrypt wysypie się przy 1 uzyciu header("Location: ..."); przez przeciwnika... tak mi sie wydaje...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(ActivePlayer @ 2005-05-15 00:43:20) Twoj skrypt wysypie się przy 1 uzyciu header("Location: ..."); przez przeciwnika... tak mi sie wydaje... Wcale nie, obsluge naglowkow trzeba przecierz "dostarczyc" a jest to mozliwe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 08:08 |