![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, ponieważ nie moge roszyfrowac rozszerzenia plików które wystepują np. w serwisie pracuj.pl. Chodzi dokladnie o koncowke ".cm". Chcialbym wiedziec o jaki jezyk chodzi. Mam jeszcze jedno krotkie pytanie, mianowicie w jakim jezyku sa napisane najwieksze portale.(np onet.pl i wp.pl) Z góry dziekuje.. -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
co do drugiego pytania to Onet napisany jest wg specyfikacji HTML 4.0 Transitional (i nadal jest pelen bledow) natomiast WP poszlo troche dalej i aktualnie jest to XHTML 1.0 Transitional, nawet bez bledow.. ale i tak nie jest to jeszcze ideal strony. Zarowno Onet jak i WP kozysta jeszcze ze skryptów javascript, php i Javy (np czaty).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.filext.com/detaillist.php?extde...=cm&goButton=Go A co do języka to to nie wiem czy onet.pl nie jedzie na czymś a'la TCL.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja strona może i mieć końcówke *.dupa ale trzeba sobie skonfigurować serwer.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że serwer można skonfigurowa w bardzo rozny sposob ale przyjelo sie ze pewne rozszerzenia sa zarezerwowane dla poszczegolnych jezykow.(np. .php, .asp itp.)
Dlatego chcialem wiedziec czy pod rozszerzeniem .cm kryje sie jakis konkretny jezyk. -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:53 |