![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod CREATE TABLE users ( id_user INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT, fname VARCHAR(20), lname VARCHAR(30), organization VARCHAR(40), email VARCHAR(50), login VARCHAR(15) NOT NULL, password VARCHAR(15) NOT NULL, spam BOOL DEFAULT 0, active BOOL DEFAULT 0, active_link VARCHAR(40), id_type INTEGER NOT NULL DEFAULT 0, PRIMARY KEY (id_user), KEY IDX_users1(id_type), UNIQUE KEY IDX_users2(id_user) ) TYPE=INNODB; kod wygenerowany Dezign Database po utworzeniu bazy mam w phpmysql cos takiego Klucze PRIMARY i INDEX nie powinny dotyczyć tej samej kolumny `id_user` czy mam sie tym przejmowac? jak w takim razie to zmienic? Ten post edytował ernik 12.05.2005, 22:59:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podbijam temat.
Co to dokładnie znaczy? Mam kolumnę id która jest PRIMARY KEY i gdy dodaje do niej index to potem mam taki komunikat: Cytat Klucze PRIMARY i INDEX nie powinny dotyczyć tej samej kolumny
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 12 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolumna, która jest PRIMARY KEY jest automatycznie indeksem. Dlatego nie ma sensu dodawać jej jako indeks. Stąd to ostrzerzenie. Wystarczy wyrzucić index
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:13 |