![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki kod Kod <?php
if ($handle = opendir('gallery')) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != "..") { include("gallery/$file/mini/opis.txt"); echo "<a href="showcat.php?catname=gallery/$file">$nazwa</a>n"; } } closedir($handle); } echo "<br><br><center>"; include("stopka.php"); ?> dzieki temu on mi pobiera wszystkie nazwy plikow i katalogow w podanym katalogu i teraz: czy jest mozliwosc aby mozna bylo posegregowac tez pobrane nazwy katalogow alfabetycznie ![]() pozdrawiam -------------------- www.rugby.pl - wortal wszystkich fanów rugby
www.sciagnij.pl - u nas sciagniesz wszystko :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Proszę użyć odpowiedniego BBCode (Instrukcja) dla zaznaczenie listingu php.
[php:1:31375ac23b]<?php if ($handle = opendir('gallery')) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != ".." && is_dir($file)) { $dirArray[] = $file; } } closedir($handle); *sort($dirArray); //znajdz sobie sam odpowiednią funkcję. // teraz pętla wyświetlająca elementy tabeli. } ?>[/php:1:31375ac23b] Twoje lenistwo nie zna granic. Wszystko co potzrebne znajdziesz na forum i w manualu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i teraz: czy jest mozliwosc aby mozna bylo posegregowac tez pobrane nazwy katalogow alfabetycznie ?? od reki sie nie da - wynika to z tego ze readdir pobiera pliki w tej kolejnosci w jakiej zwraca je system - mozesz
albo) pobrac wszystkie nazwy , wrzucic je do tablicy, posortowac ja po czym wypluc zawartosc albo) skorzystac z systemowego sortowania i wynik pobrac i przedstawiec w formie ktora tobie pasuje. o sortowaniu wiecej mozesz poczytac w http://pl.php.net/sort o pobieraniu strumienia po wykonaniu komendy w http://pl.php.net/exec (ang) pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 03:16 |