![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Skąd: UkF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujące pytania:
1. Czym różni się operator " od '?? Z tego co wiem, to w operatorze ' można wstawiać zmienne itp, natomast w " nie, ale jakie jest logiczne wyjaśnienie tego? 2. Do czego służy kropka (operator łączenia ciągów tekstu) ![]() Kod echo $iloscopon. ' opony<br />'; 3. Jakie jest logiczne wyjaśnienie pojęcia: "ciągi znaków"? -------------------- Pozdrawiam pirex!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coraz wiecej filozoficznych tematow na tym forum
![]() ad 1. miedzy ' ' i miedzy " " mozesz wstawiac zmienne roznica jest taka
czyli miedzy ' ' jest to traktowane jako tekst i kompilator tego nie analizuje natomisat miedzy " " szuka czy nie ma zmiennych. ad 2. do laczenia ciagow to chyba jasne ![]()
wykorzystywane do laczenia tekstu zawartego miedzy ' ' ze zmiennymi ad 3. ciag znakow - wedlug mnie jest to ciag liter, cyfr, znakow specjalnych i nie wiem czego jeszcze. mozesz mi powiedziec po co Ci taka wiedza uczysz sie programowac php czy definicji na pamiec? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:53 |