![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
mam pytanko: uzywam funkcji Kod array_unique aby usunac duplikaty z tablicy.Jak zrobić, aby usunać luki pomiedzy kolejnymi numerami klucza ? Dla wyjasnienia przyklad; Kod $owoce = array('jabłko', 'banan', 'malina','jabłko','śliwka','arbuz','banan','truskawka'); $bez_duplikatow=array_unique($owoce); Przed usunieciem duplikatów miałem: Array ( [0] => jabłko [1] => banan [2] => malina [3] => jabłko [4] => śliwka [5] => arbuz [6] => banan [7] => truskawka Po usunięciu mam: Array ( [0] => jabłko [1] => banan [2] => malina [4] => śliwka [5] => arbuz [7] => truskawka ) Chciałbym, aby po usunieciu wygladalo to tak: Array ( [0] => jabłko [1] => banan [2] => malina [3] => śliwka [4] => arbuz [5] => truskawka ) Jak mozna to zroibc ? Prosze o wskazówki bo w manualu sie doszukac nie moge ![]() AHA OCZYWIŚCIE WYSTARCZY UZYC FUNKCJI SORT.... ALE ZACMIENIE MNIE NASZLO... PRZEPRASZAM. NIECH KTORYS Z ADMINOW USUNIE TEGO PRZYKREGO POSTA :/ Ten post edytował ziomalgd 10.05.2005, 22:25:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche nizej w manualu:
Cytat A very simple way of getting rid of duplicate entries and re-indexing with key starting at 0:
$temp=array_unique($main); $main=array_values($temp); -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:28 |