![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik ktory dolaczam do poczatku strony taki szablon head (tylko taka nazwa)
w aplikacji kazdy skrypt ma go miec na poczatku tam znajduje sie session_strat a pozniej html i pierdoly do body. Chodzi mi o to ze musze wiedziec ktory skrypt sie wykonuje zeby pominac kilka linijek jesli jest np skrypt ktory nie potrzebuyje polaczenia z baza. a polaczenie jest w head i nie chce go stamtad wyciagac bo to jeden skrypt |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może __FILE__
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no własnie chyba nie bardzo bo wtedy bede mial tylko nazwe pliku ktory jest include tzn tego (head)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdefiniuj sobie funkcje: do laczenia z baza itd. Zalaczaj je a potem w pozostalych plikach wywoluj je jesli ich potrzebujesz.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
z ta baza to jest tylko przyklad ten plik zawiera wiele wiecej zalezy mi dokladnie na tym na czym napisalem.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik który includuje:
i dalej w pliku head.php:
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]() ![]()
|
|
Niestety nie moge tak tez zrobic jak by to bylo takie proste to bym nie pytal. W pliku head startuja sesje na samym poczatku w zwiazku z czym nie moge wczesniej wyslac zadnej zmiennej bo mi wywai blad.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:51 |