![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wyświetlaniem odnośników do newsów. Tytuły newsów wyświetlane są w lewej komórce (schemat strony oparty na tabeli). Jeśli nacisnę na tytule newsa to jego treść zostaje wyświetlona w komórce środkowej (głównej części strony) ale tytuły wszystkich newsów mają być cały czas widoczne w lewej komórce. No i tu zaczyna się mój problem. Nie mogę sobie z tym poradzić. Jeśli nacisnę na jakimś tytule to wyświetla mi sie treść a po lewej stronie zostaje tylko tytuł aktywnego newsa, nie ma tytułów pozostałych newsów.
kod strony news.php odpowiedzialny za wyświetlanie odnośników do newsów:
a to część kodu umieszczonego w lewej komórce strony:
kod na stronie index.php umieszczony w komórce środkowej w której jest wyświetlana główna treść strony:
Wiem, że ten problem powoduje warunek if(!isset($news_id)) ale jeśli go nie zastosuję to treść newsa jest wyświetlana w obydwu komórkach. ...no i nie mam pomysłu co z tym zrobić ![]() Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
główny błąd polega na tym, że korzystasz z jednego pliku do wyświetlania treści w obu komórkach opierając się na zmiennych GET, więc tu raczej kłania się projektowanie.
Proponuję zrobić dwa pliki, które będziesz dołączał: jeden do generowania menu, a drugi treści, lub funkcję, którą odpalisz w lewej komórce bez parametru, a w środkowej z parametrem. pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pa jaki cwany tylko wlasnie z tym jest problem ze lepiej jak by bylo w jednym
A pozatym Malesa nas dzis wydy... oszukal i uciekl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a nie mozesz zrobic tak?:
lewa komórka: Kod <?php include "news.php"; $zmienna=bla bla... ?> wyświetli tytuły nada jakiejś zmiennej wartość, a w środkowej komórce znów includujesz news.php, tyle że w news.php wstawisz warunek, że jeśli zmienna ma jakąś wartość to wyświetla co innego. pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz podać dokładniejszy przykład? Mi wywala cały czas błąd. Tracę nadzieję... Pewnie zrobię oddzielną podstronę na newsy - jedna strona z tytułami i treścią, jednak wolałbym tak jak wcześniej. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a niemozesz w skrypcie napisac dwoch funkcji. jednaodpowiedzialna za wyswietlanie tytulow newsow a druga za wyswietlanie calego newsa. i w jednej komorce masz tytuly wpostaci linkow i jakas wartoscia identyfikujaca newsa jak news zostanei wybrany to w prawej komorce wyswietlasz newsa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:57 |