![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem był już poruszany kilka razy. Pamiętam, że doszliśmy do wniosku, że nie da się idealnie zakodować aplikacji w php. Ja jednak nie potrzbeuję porządnego kodowania tylko takie, którego złamanie (tj. doprowadzenie zakodowanego kodu do formy używalności w sensie możliwości zmieniania go i otrzymywania odpowiednich efektów) zajęłoby średnio (z tendencją do początkującego profesjonalisty) około 1 miesiąca a koszty tej operacji byłyby nie współmierne do zysków z niej uzyskanych. Co już uzyskałem: 1) Udało mi się napisać skrypt, który usuwa wszystkie niepotrzbne białe znaki 2) Udało mi się przygotować skrypt, który wyciaga wszystkie ciągi (pojedyńczo i podwójnie cytowane) a w ich miejsce wstawia wywołania funkcji je podające. 3) Udało mi się przygotować skrypt, który modyfikuje nazwy zmiennych i funkcji tak by było ciężko je odróżnić od siebie. 4) Udało mi się powyższe skrypty przerobić tak aby działały odpowiednioo z klasami a także plikami include i require. 5) Udało mi się przygotować kodowanie tych plików połączone z kompresją. Ale to jeszcze za mało - gdyż mi rozkodowanie tego i podejrzenie co i jak zajęło trzy tygodnie bez narzędzi odpowiednich (a z narzędziami to 5 dni). Potrzebuje jeszcze jakichś innych sposobow kodowania. Kiedyś PMadej (chyba) wspominał na IRC'u o ezAccelelatorze. Otóż ja potrzebuję czegoś w tym stylu tylko darmowego i tak by była potrzebna jak najmniejsza ingerencja w serwer. Wiem, że wymagania są duże. Jeśli macie jakieś pomysły/sugestie co by tu jeszcze - to dajcie znać. Z góry dzięki za wszystkie sugestie/pomysły Pozdrawiam, Prometeusz |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Kozystanie z kodowania ciagu znakow w php nic Ci nie przyniesie poniewaz prawdopodobnie i tak bedzie to musialo trafic po odkowaniu do eval
![]() ![]() Mysle ze jednka bedziesz zmuszony z kozystac z czegos "zbudowanego w serwer". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No na razie to uzywam wielokrotnej petli na evalu i innych sztuczkach. Ale to ejst dobra do kodowania skryptow, ktore sprzedaje po 5$ (koło 20PLN)...tylko, że teraz będę wypuszczał skry[pt za 150$...i jego muszę zabezpieczyć jak należy.
u mnie to idzie tak: najpierw scramblowanie a potem kilka razy gzipowanie, eval czyli nawet jak da echo to nie otrzyma od razu wszystkiego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:23 |