![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dopiero co raczkuję w mod_rewrite , ale działa mi taki plik .htaccess:
Mam teraz pytanie do ekspertów w tej dziedzinie czy ten zapis nie wymaga jakiś dodatkowych opcji , zabezpieczeń itp. Mam też pytanie dotyczące ostatniej linii
w swoim skrypcie mam jeszcze klika klas rozgrywkowych(15), i czy taka forma jest najbardziej efektywna:
z góry dziękuję za wszelką pomoc -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(grzegorz_g @ 2005-05-09 18:56:10)
Mi to troche wyglada na zle zaplanowana aplikacje ![]() Mozna to rozwiazac Kod RewriteRule ^klasa_([a-z]+)/kolejka([0-9]+).html$[L] Potem w php tablica z kluczami i kluczem jest GET a wartosc dopasowana do niego i jedziesz z bazy danych co trzeba. Takie urle to wg mnie zle przemyslana aplikacja ![]() Ale jezeli to niczemu nie przeszkadza to czemu takich nie zostawic... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a da się na podstawie powyższego przykłady zrobić coś takiego i jak:
link wyjściowy http://www.adresyfirm.pl/index.php?action=katalog.php&kat=2 link doclowy http://www.adresyfirm.pl/budownictwo.html gdzie oczywiście jakiej $kat odpowiada odpowiednia kategoria -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
alez oczywiscie ze sie da:)
Tylko by bylo najlepiej trzeba bylo pogrzebac w bazie danych ![]() niceUrl i w nim budownictow i potem odpowiednio modul ladujacy dopisac (prosciutki) i w nim by rozpoznalo oco chodzi i wlaczylo co trzeba ![]() |
|
|
![]()
|
|
bez grzebania w bazie danych sie nie da??
tabela z kategoriami wygląda tak id|nazwa| teraz do linku pobierane jest id ,
w jaki sposób zapisać rewrite by pobierało nazwę hwao jesteś w stanie pokazać przykład takiego "prościutkiego modulika" Ten post edytował grzegorz_g 12.05.2005, 23:29:01 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:32 |