![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem zainstalować jeden z systemów newsów i przy instalacji ukazał mi się komunikat:
The used table type doesn't support FULLTEXT indexes i dalej instalacja nie chce iść. Myśle że przez ten problem nie chce mi chodzić prawidłowo żaden system newsów (newsy są np skracane do 13 znaków) Moje pytanie jest takie: JAK TO NAPRAWIĆ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na mój gust wygląda to tak, że ten system newsów ma chodzić na innym typie bazy danych niż ty masz (czyli powiedzmy ma chodzić na mysql a ty uzywasz pg)
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
system ma chodzić na mysql a takowy posiadam razem z krasnalem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie wiem jaką masz wersję, nie wiem jakie masz pola ale może to ci pomoże:
Cytat FULLTEXT indexes can index only VARCHAR and TEXT columns, and only in MyISAM tables. FULLTEXT indexes are available in MySQL Version 3.23.23 and later. section 6.8 MySQL Full-text Search.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mam wersje: 4.1.7
a pola wyglądają tak:
|
|
|
![]()
|
|
No to pozostaje typ tabeli. Musi być:
Cytat and only in MyISAM tables
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL jest chory z tymi tabelami INNODB - klucze obce, myISAM - full-text.
-------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
zgadzam się z tobą POPBART
ale jak na razie nie mam innej alternatywy (brak czasu na przerzucenie się na inny system) ale może kiedyś... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:49 |