![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało mi się metodą prób i błędów napisać takiego stworka:
Według mnie jakoś dziiiiwnie to wygląda, i pytanko da się to napisać jakoś łatwiej -> wydajniej ? BTW. to wyrażenie potrzebne mi jest do ładnych url, stosując mod_rewrite moge skorzystac tylko z REQUEST_URI wszystko jest ok gdy mam stronke w glownym katalogu domeny, ale jesli np. umieszcze w test to juz request ma niepotrzebna wartosc /test/ Ten post edytował CyberBob 8.05.2005, 12:25:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Pokaz co masz (string) i co chcesz z niego wydobyc.
Wtedy bedzie latwiej cos napisac dla Ciebie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod [b]SITE_URL:[/b] http://serwer.com/katalog/ [b]$_SERVER['REQUEST_URI']:[/b] /katalog/news/show I tak jak napisałem wyżej ze zmiennej SITE_URL należy pobrać nazwe katalogu w tym przypadku /katalog/ i wyciąć to co się pobrało ze zmiennej $_SERVER['REQUEST_URI'] Ten post edytował CyberBob 8.05.2005, 12:25:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
heh, a jednak przekombinowałem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:55 |