![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem chcę dynamicznie dołączać poprzez join tabelę której nazwa jest podana w tabeli do której ma być dołączona tabela
m.class jest kolumną tabeli models dołączonej do tabeli nodes, w tej kolumnie trzymane są nazwy tabel. Oczywiście w obecnej formie to nie działa bo mysql traktuje m.class jako nazwę tabeli a ja chcę aby pobierał wartość m.class i dołączał tabelę w zależności od zawartości kolumny m.class. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. Czy wogóle taki trck jest możliwy w mysql? Ten post edytował ebe 7.05.2005, 20:33:13 -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Musisz uzyc podzapytan. Sa juz podobno w wersji mySQL 4.1. Wtedy Twoje zapytanie bedzie wygladalo jakos tak:
Ale czy w zlaczaniu sie da podzapytania wykorzystac to nie wiem. Musisz sprawdzic. Pozdrawiam, kuba |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale to nie zadziała. Tego w Mysql chyba się nie da zrobić, cóż będę musiał dobierać dane innym zapytaniem nie będzie to zbyt optymalne, ale zadziała.
Ten post edytował ebe 8.05.2005, 10:55:39 -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:29 |