![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Wiem, temat nic nie mowi, wiec przejde od razu do rzeczy. Mam tabele albums: Kod mysql> select * from albums; +----+--------------------+---------------+ | ID | title | band | +----+--------------------+---------------+ | 1 | Load | Metallica | | 2 | Master of Puppets | Metallica | | 3 | Made In Heaven | Queen | | 4 | Melissa | Mercyful Fate | | 5 | Chamber Music | Coal Chamber | | 6 | A Day At The Races | Queen | +----+--------------------+---------------+ I chce, zeby zapytanie zwrocilo te albumy i nazwe tego zespolu (zespolow), ktory ma tych albumow najwiecej, czyli tutaj Queen i Metallica. Innymi slowy oczekuje wyniku: Kod Load | Metallica | Master of Puppets | Metallica | Made In Heaven | Queen | A Day At The Races | Queen | Wykombinowalem tylko takie zapytanie:
ktore zwraca: Kod +-----------+-------+ | band | ilosc | +-----------+-------+ | Metallica | 2 | | Queen | 2 | +-----------+-------+ Czy ktos wie, jak to zrobic? ![]() Pozdrawiam! -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już było poruszane Jak sprawdzić największą wartość?
zanim napiszesz posta użyj wyszukiwarki -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Madrala - a Ty przeczytaj pytanie zanim napiszesz odpowiedz.
Co mam niby z tym maxem zrobic? Heh. EDIT No dobra, sam cos wymyslilem. Wyglada obrzydliwie; znajdzie sie smialek, ktory to zoptymalizuje?
Ten post edytował Draugfor 7.05.2005, 21:02:58 -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja wykombinowalem cos takiego :) Ale to prawie to samo co Ty
Testowalem na postgresie ale w mysql tez chyba powinno dzialac :) Pozdrawiam, kuba |
|
|
![]()
|
|
No nie pogadasz!
![]() Wlasnie o to chodzilo! Tylko to -1 w ostatniej linijce jest niepotrzebne, a tak to gra i buczy, wielkie dzieki! Kamien z serca. ![]() Pozdrawiam Behemot! -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:59 |