![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam formularz logowania, po weryfikacji w bazie, user zostaje zalogowany, dane z bazy trafiaja do sesji i jest glanc ![]() kod:
Ale chcialbym dodac do swojego formularza opcje znaną z systemów for.. tj. " Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie". Na jakiej zasadzie to działa? Może ktoś może podrzucić jakiś przykładowy kod? -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zrobić własne sesje, bo domyślne apach'owskie działają na TMP czyli są tymczasowe (po zamknięciu przeglądarki usuwają się) (?)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Diwi) Polecam lekture tego artykułu Pozdrawiam Dzieki, juz wlasnie to zaimplementowalem, ale ze strasznymi bolami (odsylam do tego posta) Cytat(volture) musisz zrobić własne sesje, bo domyślne apach'owskie działają na TMP czyli są tymczasowe (po zamknięciu przeglądarki usuwają się) (?) Btw. popatrz w moją sygnature.. korzystam a AbyssWebServer... ale zasada działania ta sama ![]() Ok.. a teraz jak w tym czymś wyświetlić listę zalogowanych? Nie mam pomysłu jak z tej tabeli sessions mam wyciągnąć nicki osób zalogowanych (fakt, są w danej sesji wyglada to tak: "(...)|s:10:"Fallout_PL" .. macie jakies pomysly? dziekuje i pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dwa wyjścia:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:48 |