![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam serwer dedykowany.
Co muszę zrobić, aby zamiast "Nie masz uprawnień do oglądania tej strony" pojawiła się lista plików? Pozdro. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą pliku .htaccess możesz także w łatwy sposób udostępnić pliki bez potrzeby konstruowania za każdym razem strony www zawierającej linki do plików.
Do wykonania tego zadania służy składnia: Kod Options Indexes # włączenie listowania zawartości katalogu HeaderName < plik > # nazwa pliku zawierającego nagłówek generowanej listy ReadmeName < plik > # nazwa pliku z dolną częścią strony/listy np.: Kod Options Indexes HeaderName top.htm ReadmeName bottom.htm Po wpisaniu takiego polecenia do pliku .htaccess każde żądanie wyświetlenia katalogu będzie powodowało wyświetlenie jego zawartości. -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze cos zmienic w konfiguracji apache?
Mam dostep do kazdej konfiguracji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z httpd.conf lub .htaccess usunac takie wpisy
AuthName "dddddd" AuthUserFile "dddd/passwd.access" require user ddddd -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<Directory /ten/katalog/o/ktory/ci/chodzi>
# pozostale opcje -- jesli tu sa Options +Indexes # ^ zmodyfikuj linie z options lub ja dodaj </Directory> -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Pytanie: jak zrobić żeby WSZYSTKIE KONTA miały już to włączone?
/// EDIT Już działa. Ten post edytował NetJaro 4.05.2005, 19:18:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:31 |