![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktoś wie jak sobie radzić w bazie z polskimi znakami? Problem jest taki, że jeśli mi ktoś wpisze do bazy "gośĆ", a ja później będę to porównywał z "gość" to oczywiście dla postgresa te dwa ciągi są różne (nawet po zastosowaniu upper, bo on nie działa na polskich znakach). Poza tym jest też problem z sortowaniem, bo z tego co czytałem polskie znaki będą na końcu. Jest na to jakiś sposób? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz konfiguracje PG zmienic, juz kiedys pojawil sie podobny post. Poszukaj jesli nie znajdziesz to pisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(SongoQ @ 2005-05-04 13:23:57) Musisz konfiguracje PG zmienic, juz kiedys pojawil sie podobny post. Poszukaj jesli nie znajdziesz to pisz. No właśnie już szukałem i to dość długo - niestety bez rezultatu. Jeśli mógłbyś podesłać jakiegoś linka, albo napisać co trzeba pozmieniać, to będę wdzięczny. Mam postgresa 8.0 na windzie. Dzięki za pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:38 |