![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie niedawno system obługi bazy danych MySQL który zbudowany jest na wbudowanych funkcjach php do obsługi w/w bazy.
Przykładowe 3 funkcje wyglądają tak:
No i nie wiem dlaczego gdy wywołuje sobie taki skrypcik:
Wyrzuca mi coś takiego: Kod 6 8 9 10 Błąd przy pobieraniu rekordów: 0 : No i nie wiem czemu wywala ten błąd ![]() Czy wie ktoś gdzie tutaj jest błąd Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i wszystko się zgadza. W pętli wywołujesz $db->pobierz_rekordy($result).
Zwraca ci pierszy rekord i znowu wywoluje tą metodę bo za pierwszym razem zwrócilo rekord. Za drugim razem już nie zwraca rekordu, bo zapewne masz tylko jeden rekord, wieć zwraca ci false bo już nie ma więcej rekordów. W pobierz_rekordy nie musisz już wywalać bledu (bo to nie blad), skoro juz wywalasz w pytanie() Ten post edytował nospor 4.05.2005, 10:42:56 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm.. nie mam jednego rekordu
![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No zgadza się. Masz 4 rekordy. Źle spojrzalem. Ale to nie zmienia faktu rzeczy, że przy próbie pobrania piątego rekordu, któego nie ma, zwraca ci false, a ty to komunikujesz jako błąd.
Przy pobieraniu rekordów nie będzie błędu, jeśli nie było go w zapytaniu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor dzięki problem rozwiązany usunąłem wyświetlanie błędu przy funkcji pobierz_rekordy i wszystko jest OK
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:45 |