![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisalem skrypt ktroy stawia cookies. Jesli jest w osobnym pliku wszystko dziala dobrze, jesli natomiast wstawie go na moją stronę (include) skrypt nie dziala. Problem jest w tym ze nagłówek strony został juz wyslany:
Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent . NIe wiem jak to ominąc. Moze ktos ma jakis pomysł. Prosze o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czlowieku troche samodzielnosci: wpisz w wyszukiwarke "Cannot modify header information" i znajdziesz odpowiedz.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przestudiowalem to co znalazlem na forum i przeczytalem artykul i niestety dalej nie moge sobie z tym poradzic. Moze ktosChodzi o to ze mam strone w której znajduje się formularz po wypelnieniu którego nastepuje przekazanie wartosci do cookies. Strona z formularzem jest jedną ze stron której zawartosc jest dolączana przy pomocy menu w momencie klikniecia na linka. Wyczytalem o jakiejs funkcji ob_flush, ale nie wiem gdzie ją umiescic:
- na początku strony głównej, na ktorej znajduje sie menu i caly layout strony? - na początku strony ze skryptem? - czy mam skorzystac z funkcji header, jesli tak to w jakik sposo, na co ma wskazywac ten header? Bylbym wdzieczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiedzi na twoje pytania znajdziesz tutaj :
http://pl.php.net/manual/en/function.setcookie.php http://pl.php.net/manual/en/ref.outcontrol.php http://pl.php.net/manual/en/function.header.php -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Wstawiam tu fragmenty moich plików, bo juz na prawde nie wiem co z tym zrobic. Moze to komus pomoze i napisze mi co i gdzie mam pozmieniac.
plik index.php, czesc odpowiedzialna za nawigacje:
formularz z ktorego dane przekazywane sa do cookies?
skrypt który stawia cookies
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A kiedy jest uruchamiany skrypt do wysylania ciastek? Przed/po ktorym?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
plik index.html->formularz->skrypt który stawia ciastko
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... a ja to myślę, że problemem jest pusta linia przed kodem <? ?>
Z doświadczenia zawsze pusta linia jest początkiem transmisji, a potem już nie można zmieniać nagłówka - i to mówi ten błąd. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrocie w pliku index.php
nie ma sily zeby nie poszlo a potem moze kombinowac jak poprawic do potrzeb danego przypadku Ten post edytował Pigula 8.05.2005, 11:25:22 |
|
|
![]()
|
|
slawa:
sam sobie odpowiedziales: Cytat plik index.html->formularz->skrypt który stawia ciastko Wysylasz tekst do przegladarki zamin utworzysz ciasteczko: Robisz to w index
w formularzu:
Cytat Wstaw sobie we wszystkich skryptach na początku komende [ob_start() i ob_flush() na koncu] To nic nie da -- skrypty beda wypisywaly dane do przegladarki tak jak to robily do tej pory: index -- wydrukuje swoja zawartosc kiedy napotka ob_flush() na swoim koncu; tak samo formularz. Daj ob_start() na poczatku pierwszego skryptu i ob_flush() po tym jak utworzysz ciasteczko. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:05 |