![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem długo znlazłem textnode coś atm ale jak zmieniłem rozszerzenie pliku na xhtml to przestało działać... o co chodzi ? Strona wygląda mniej więce tak:
Kod -------------------- | | | | | | | | | | | | | | | | -------------------- Po środku jest treść natomiast po lewej i prawej stonir ma być albo nie być... rysunku, w zależności od rozdzielczości .... Przy 800x600 te rysunki przestają mieścić się na ekranie a stronę trzba przwijać w poprzek.... Więc jak to było jeszcze na HTML-u to robiło się tak: a klisza to było: i działało .... nie pamiętam czy to było document.width czy screen.width ale coś co działało ![]() Ten post edytował JohnySpot 3.05.2005, 11:29:26 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozszerenie pliku musisz miec html (chyba ze wysylasz inne naglowki, to wtedy mozesz miec jakie chcesz).
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(JohnySpot @ 2005-05-03 12:28:34) Szukałem długo znlazłem textnode coś atm ale jak zmieniłem rozszerzenie pliku na xhtml to przestało działać... o co chodzi ? Strona wygląda mniej więce tak: Kod -------------------- | | | | | | | | | | | | | | | | -------------------- Po środku jest treść natomiast po lewej i prawej stonir ma być albo nie być... rysunku, w zależności od rozdzielczości .... Przy 800x600 te rysunki przestają mieścić się na ekranie a stronę trzba przwijać w poprzek.... Ja stosuję prostą metodę: robię tabelkę na 100% szerokości strony, w niej tabelkę wyśrodkowaną na szerokość dla 800px rozdziałki, w środku w tej tabelce 800px daję treść, a na bocznych komórkach daję lewe i prawe tło. Wtedy bardzo ładnie to wygląda, bo dla większych rozdziałek widać wszystko, a dla 800px widać tylko srodkową część. I to bez żadnej JAVA ![]() Teraz nie musisz już robić wersji strony dla różnych rozdzielczości. Musisz tylko wyciąć część garfiki po lewej i prawej stronie - gotowe rozwiązanie i sprawdzone. -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajne rozwiązanie ... dzięki... ale nie chodziło mi o to bo robię layout na div-float i zależy mi na takim właśnie skrypcie :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, więc chcesz dodać nowy element (img). Aby to uczynić, musisz mieć jakiś id na elemencie do którego będziesz dodawał. Dodajesz w następujący sposób:
Kod var element = document.getElementById('idTwojegoElementu');
var nowyElement = document.createElement('img'); nowyElement.src = 'obrazek'; element.appendChild(nowyElement); -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
![]()
|
|
Może tak, bez ściemy. Oto fragment mohego pliku:
Rozumiem, że mam zmienić na:
a w moim main.js zrobic: Kod function klisza() { var element = document.getElementById('lewy_obrazek'); var nowyElement = document.createElement('img'); nowyElement.src = 'images/klisza.jpg'; element.appendChild(nowyElement); } :/ bo jeżeli tak to nie działa :/ plik ma rozszerzenie xhtml :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jesli otwrozysz w twojej przegladarce plik z rozszerzeniem xhtml, z dysku, bez wysylania dodadkowych naglowkow, to ci nie zadziala. Zmien rozszerzenie na html, lub wysylaj poprawne naglownki z serwera...
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
![]()
|
|
Wilekie dzięki jesteś wielki działa
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:02 |