![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Skąd: from hell Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi mam taki problemik chce w jednym zapytaniu wyciągnąc dane do nyusów oraz liczbe komentarzy wiem że można to zastosować w dwóch zapytaniach lub przez Union lecz to drugie nie wychodzi a to pierwsze nie za ładnie wygląda ponizsze zapytanie zwraca liczbe komentarzy jedna dla wszystkich newsów lecz mi chodzi o to by było to dla poszczególnego newsa czylu WHERE dla danej tabeli
Ten post edytował dawijanii 2.05.2005, 16:54:16 -------------------- Nie wiesz jak napisać życiorys zawodowy zajrzyj do portalu Pracy Cv list motywacyjny list motywacyjny to nie jest takie trudne ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UNIONem tego nie zrealizujesz bo UNION dodaje zbiory wynikow z 2 zapytan.
To Ci zwroci newsy + ilosc dla rekordow ktore beda mialy komentarze. Jesli chcesz zwrocic newsy gdzie nie ma komentarzy to musisz uzyc LEFT JOIN -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Skąd: from hell Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinuje kombinuje i nadal to samo gdy nie ma komentarza to nyus nie jest wyświetlany
-------------------- Nie wiesz jak napisać życiorys zawodowy zajrzyj do portalu Pracy Cv list motywacyjny list motywacyjny to nie jest takie trudne ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje zajrzec tutaj http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/join.html
a co do zapytania to ja bym tak to widzial :
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
fiu działa doskonale dzinks i siekierka dla ciebie
![]() -------------------- Nie wiesz jak napisać życiorys zawodowy zajrzyj do portalu Pracy Cv list motywacyjny list motywacyjny to nie jest takie trudne ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:42 |