![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Mam kilka drobnych problemów.
Umieściłem je w jednym temacie, gdyż są naprawdę "drobne" i nie ma sensu umieszczać ich w odzielnych tematach. Mianowicie: I problem : Chodzi o to że nie wiem jak wysłać zmienną na pocztę e-mail. Czekam odpowiedź. Dzięki all. II problem Drógi problem może być trochę bardziej skomplikowany choć nie jestem tego pewien. Konkretnie chodzi o zmienną $GLOBALS. Uruchamiając ją uzyskuję informację o swoim systemie, plikach itp. Chciałbym to samo uzyskać ale z komputerem innej osoby. Nie wiem czy tak się da: Osoba wchodąc na moją stronę www tym samym wysyła zmienną $globals z jej wszystkimi informacjami (automatycznie-nawet o tem nie wiedząc). Czekam na odp. III problem Jak uzyskać adres IP innej osoby(komputera). Dzięki za wszystko. Juri ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad1:
Wyjasnij dokladnie o co chodzi, czy nazwe zmiennej, czy jej zawartosc? poczytaj o mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() Ad2: Te informacje muszisz gdzies zapisac MySql albo pliki txt, polecam baze, pozniej je wyswietlasz Ad3:
Ten post edytował slash^ 2.05.2005, 17:54:53 -------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$GLOBALS jest dostepna TYLKO NA KOMPUTERZE NA KTORYM JEST URUCHOMIONY SKRYPT. Tak wiec nie uzyskasz informacji o kompie usera w ten sposob.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
ok, chodzi mi o zawartość zmiennej. Np.
<?php $n="Pewna zmienna"; ?> i żeby ciąg "Pewna zmienna" pojawił się w poczcie e-mail. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostales juz linka:
http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php bool mail ( string do, string temat, string treść [, string dodatkowe_nagłówki [, string dodatkowe_parametry]] )
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
DZIKI ZA WSZYSTKO!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:59 |