![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
posiadam na stronie logowanie uzytkownikow. Autoryzacja odbywa sie za pomoca bazy mysql.
i teraz spokojnie loguje sie, operuje na tym ale chcialbym takze wyswietlic na stronie liste osob zalogowanych.. chyba dla Was to nie bedzie zbyt trudne ![]() z góry dziękuje i pozdrawiam Marcin -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrypcie logowania dodaj kod aby wykonał zapytanie INSERT INTO, w którym dodasz do nowej tabeli o nazwie np. logged_in informacje o nazwie uzytkownika (lub userid) oraz o dacie zalogowania oraz ewentualnie o dacie wygasniecia tej informacji,.... przy wylogowywaniu usuwasz odpowiednie dane
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu ja na to sam nie wpadłem
![]() EDIT: a co bedzie jesli user zamiast wylogowac sie ze strony po prostu zamknie okno przegladarki? Wtedy wpis nie zostanie usuniety z bazy i po ponownym otwarciu strony mimo ze bedzie wylogowany nadal bedzie widniec ze jest zalogowany bo w bazie zostal wpis.. jak to rozwiazac? Ten post edytował Fallout 3.05.2005, 12:55:18 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przy lgowaniu sprawdzaj date wylogowania tudziez ostatnia zapisana date (na kazdej stornie mozesz ustawic kod kotry po zmianie srony zapisze bierzaca date).Jesli ostatni wpis daty i czasu + czas po ktorym nastepuje autowylogownaie (albo jakis okreslony przez Ciebie) <= teraz to robisz update tego wpisu w bazie i logujesz goscia. Ustaw sobie najlepiej flage ktora Ci powie o statusie uzytkownika i ja updae'uj na starcie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:44 |