![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam skrypt do pogody i wyskakuje mi błąd
Kod Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in c:\usr\krasnal\www\pogoda.php on line 14 Plik pogoda.php
plik check.php
i jest jeszcze do tego plik pogoda4444.inc co w tym skrypcie jest nie tak Ten post edytował mksdziegiel 2.05.2005, 13:16:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO w lini 14 zamiast
$ch = curl_init(); powinno być; $ch = curl_init( [ string url ] ); czyli jakiś url trzeba tam wstawić. ![]() -------------------- W razie problemów zapoznaj się z treścią manuala dołączonego do internetu bądź skonsultuj się z programistą lub jego asystentem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@plewa: nawiasy kwadratowe oznaczają że parametr jest opcjonalny więc akurat nic nie trzeba wstawić
@mksdziegiel: żeby korzystać z tego skryptu musisz mieć na serwerze bibliotekę cURL, jeśli jej nie ma to właśnie takie błędy wyskakują -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to co trzeba zrobić
i gdzie tą biblioteke znaleść |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich,
sam poszukuje skryptu na wlasna uzytecznosc aby pokazywal pogode. Powyzej opisany jest calkiem ciakwy, niestety nie mam bladego pojecia o php a z tego co widze onet cos zmienil na swojej stronie i podczas uruchomienia pojawia sie blad o zmianach na stronie. Czy jest ktos w stanie zmodyfikowac skrypt lub podac mi wskazowke co powinienem zmienic aby zaczol poprawnie dzialac? Bede wdzieczny za pomoc wrecz lopatologiczna ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
z tego co mi wiadomo to CURL jest biblioteka instalowana "do php" wiec musisz poprosic o to admina swojego servera
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta biblioteka chyba u mnie dziala komunikat jest taki:
"Prawdopodobne zmiany na stronach 1!" widać go tutaj: http://www.nosal.ig.pl/php/pogoda_v1.01/ Z tego co widze po wywaolaniu php info http://www.nosal.ig.pl/php/php_info.php chyba ta biblioteka dziala ale moge sie mylic, mosz zobaczyc w spis opcji i powiedziec mi czy to napewno wina biblioteki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, bibliotekę masz zainstalowaną, więc powinno być wszystko OK.
Nie mam pojęcia czemu pojawia Ci się tak błąd.. |
|
|
![]()
|
|
jezeli masz dzialajaca wersje prosze o podeslanie na email
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:17 |