![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Skorp- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie wiem co tam jest zle ze wyskakuje mi ze nie sciaga loginu ;/ plsss... i need help ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do $sql jest przypisywany reseource zapytania a nie wynik. Takie cos tylko dziala w PL/SQL i troche inczaje ma wygladac SQL.
Ale tak szczerze to pierwszy raz widze taki sposob autoryzacji, ktory pewnie zdaniem wiekszosci osob jest nieoptymalnie ![]() Autoryzacja powinna byc na poziome tylko bazy danych budujesz zapytanie nastepnie wysylasz i spawdzasz ile rekordow Ci zwrocil. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po primi funkcja mysql_query zwraca identyfikator wyniku a nie wynik zapytania! aby otrzymac wynik musisz uzyc odpowiedniej funkcji w zaleznosci w jakiej formie chesz miec wynik! polecam mysql_fetch_assoc
po sekundo to wszystko co przekazujesz do skryptu odwoluj sie do tego poprzez tablice globalne $_POST, $_GET, $_COOKIE itp. po tercio uzycie $login= $cos to p[rzypisanie wartosci zmiennej innej zmiennej a nie porownanie wartosci, porwnania dokounjesz poprze " == " lub " === " -------------------- |
|
|
-Skorp- |
![]()
|
Goście ![]() |
ehh nie dziala ;/ Nie sciaga loginu ;/
Jakby co to mozecie ulozyc taki skrypt co by pobieral rekordy i sprawdza czy login i haslo takie sa takie jak w bazie ;/ plss i need help ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I teraz spawdzasz ile rekordow Ci zwricilo. Ten post edytował SongoQ 2.05.2005, 12:48:40 -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
kapituluje ;/ wasze pomydly nie dzialaja nawet po mojej ingerencji ;/
moze ktos mi przepisac caly skrypcik ten co by zadzialal? bo przy pomysle ociu wyswietla sie biala strona, a przy skrypcje songoq blad z tablicami globalnymi ;/ ![]() ![]() |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
sry nie z globalnymi ;p nie dokonca przeczytalem ten blad i mnie zmylily wielkie litery ;p
Kod Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in c:\usr\krasnal\www\skorp\logowanie\granska.php3 on line 6
|
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował SongoQ 2.05.2005, 16:00:55 -------------------- |
|
|
-Skorp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sngoq! Jestes bogiem!
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |