![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Łańcut Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzic czy checkbox zostal zaznaczony i jesli tak wykonac odpowiednia akcje, np wyswietlic odpowiedni napis, w przypaku nie zaznaczenia nie podjecie zadnej akcji.
-------------------- Raporty finansowe zawierające: bilans, rachunek zysków i strat w Excelu ... raporty finansowe
Skany sprawozdań finansowych z Monitora Polskiego B. Cztery roczniki ... Monitor Polski Analiza finansowa firmy w 10 minut za pomocą 134 wskaźników ekonomicznych ... Analiza finansowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli bedzie zaznaczony to bedzie w tablicy POST.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Łańcut Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry, ale nic mi to nie mowi, moglbys jakos szerzej mi to wyjasnic
-------------------- Raporty finansowe zawierające: bilans, rachunek zysków i strat w Excelu ... raporty finansowe
Skany sprawozdań finansowych z Monitora Polskiego B. Cztery roczniki ... Monitor Polski Analiza finansowa firmy w 10 minut za pomocą 134 wskaźników ekonomicznych ... Analiza finansowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod checkbox.php <? If ($_POST[formularz]!='') echo "Zaznaczono: $_POST[formularz]"; ?> <form action='checkbox.php' method=post> <input type="checkbox" name="formularz" value="1">1 <input type="checkbox" name="formularz" value="2">2 <input type=submit value='go!!!'> </form> Prosty przykład pokazujący działanie checkbox'a. W przypadku zaznaczenia jakiegoś pola wypisze ZAZNACZONO xxx. -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gantel @ 2005-05-02 09:48:15) sorry, ale nic mi to nie mowi, moglbys jakos szerzej mi to wyjasnic jak chcekcbox jest zaznaczony to jest przesylany po zatwierdzeniu (submit) formularza, jesli nie jest zaznaczony to nie jest przesylany. czyli po prostu wystarczy ze potem sprawdzisz funkcja empty czy jest ustawiona odpowiednia zmienna w tablicy $_POST (jesli przesylasz metoda POST). -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 18:58 |