Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Matrix 2
itsme

Grupa: Zarząd

No coz jestem po premierze nocnej (dzis 24:01) i chce sie podzielic swoja opinia na temat tej produkcji.

===============================================

Film stracil to co mnie ciszylo w czesci 1 sad.gif (tesc, poszukiwanie, ciag akcji, zainteresowanie) niestety w czesci 2 nie ma TEGO CZEGOS sa same FX zas kiedy zaczyna sie robic narawde ciekawie to pokazuja sie literki.
Ja sie nudzilem w kinie i szczerze rzecz biorac jest to film, ktory nie trzeba ogladac w kinie mozna swobodnie poczekac na wersje mniej oficjalna i zobaczyc w domu.

Zawiodlem sie bardzo - a szkoda ...

ps. Matrix 1 ogladalem go kilkanascie razy zas do cz. 2 szybko nie wroce

--------------------
brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
Seth

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Milo to slyszec itsme bo jak wiesz dzisiaj ja ide smile.gif

Jednak licze, ze chociaz FX beda na wysokim poziomie tongue.gif
+Quote Post
wojtek

Grupa: Zarejestrowani

-----

Ja sie wybieram jutro. Coz, mam nadzieje ze bedzie jednak fajnie, w koncu juz nawet plakat w domu powiesilem :) A jedynke i trailery dwojki to juz chyba razem z 70 razy widzialem ;)
+Quote Post
spenalzo

Grupa: Zarejestrowani

-----

Dobrze że napisałeś. Zaoszczędzę na bilecie.
Matrix podobał mi się, ale nie żebym szalał. A do kina nie pójdę, wolę sobie później w domu na DVD obejrzeć spokojnie.

Ostatnio byłem na "Johnny English " - bardzo dobre laugh.gif! Tylko popcorn był przypalony :-(

<reklama>
A jak chcecie o filmach podyskutować to zapraszam na forum filmowe. Jest wątek o Matrixie 2 i opinie.
</reklama>

--------------------

+Quote Post
Seth

-----

Veni, Vidi, Vici smile.gif

Wlasnie jestem po smile.gif
Film stracil troche uroku gdyz glowny nacisk polozono na swietne efekty specjalne. Jednak nieraz mialem wrazenie sztucznosci postaci w scenach bijatyk (rendering modeli). Reaktywacja to co jakby cisza przed burza. Film jest dynamiczny aczkolwiek fabula mniej. Jednak koncowe sceny daja do myslenia o 3-ej wersji. Mimo gorszej fabuly od poprzedniego Matrixa film mi sie podobal.

P.S. Zwroccie uwage na szyby w samochodzie podczas poscigu na autostradzie smile.gif
+Quote Post
scanner

Veni, Vidi, Vici ja również.
Jestem pod głębokim wrażeniem. Zarówno od strony wizualnej (do drobnej sztucznosci nie podchodze sceptycznie - w koncu rzecz dzieje sie w programie, ktory ma prawo miec wady, hih), jak rowniez od strony muzycznej (eDonkey rano zacznie szukac soundtracka), jak i od ztrony psychologicznej.
Po prostu ten film i historia, ktora opowiada nie da sie ujac w slowa "dobry, zly produkt" - jak dla mnie dobre jest wszystko co pozostawia w nas ślad. A Matrix i Matrix:Reaktywacja we mnie taki pozostawily.
I zapewniam was, ze przy tej ilosci efektow specjalnych (a mnie osobiscie wciskalyu momentami w fotel) z czystym sumieniem wybacze realizatorom drobne niedopatrzenia.

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
Seth

-----

A jak Ci sie podobala przerobka Clube To Death w scenie walki w willi na schodach ?
Musze przyznac, ze wlasnie czekalem na to aby uslyszec ten kawalek w nowym brzmienu. Jak dlamnie calkiem dobry.

P.S. Jestem fanem tego kawalka winksmiley.jpg
+Quote Post
scanner

Seth: powiem Ci, że samą ścieżkę dziękową musze sobie odsłuchac w domu jeszcze raz. Na chwile obecną co prawda próbuje prowadzić ze spenalzo logiczną dyskusje, ale mózg układa jeszcze wrażenia, hehe - btw: masz ten kawalek w oryginale? Podrzuc na mejla - porównam smile.gif

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:18