![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy mozna uzyc czegos takiego?, w zasadzie to zdaje mi sie ze nie bo jak to robie to dostaje kosmiczny komunikat o bledzie ale moze cos robie nie tak? moze jest jakis sposob zeby "oszukac" php? -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze mozna pokombinowac troche z funkcja eval(); ... przy jej uzyciu napewno by sie dalo to wykonac.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba mozna uzyc call_user_func() czy jakos tak.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@dr_bonzo -> pod warunkiem, że zmienna jest obiektem oczywiście
Wtedy będzie mniej więcej tak:
Pisane z głowy. A poprzez operator :: nie da się, można tylko do właściwiości statycznych i metod klay. A więc np: SomeClass::someMethod(); Ten post edytował Nievinny 30.04.2005, 18:07:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sek w tym ze musze sie odwolywac do metody statycznej po to zeby dostac referencje do obiektu bo tu uzywam singleton'u. Pobieram z konfiguracji baze danych z jaka dziala program i chcialem tworzyc obiekty klasy odpowiedzialej za zapytania do bazy przy pommocy:
$zmienna_z_konfiguracji::getInstance(); ale sie tak chyba nie da, jedyne co mi teraz do glowy przychodzi to zrobic old fashon way czyli uzyc switcha ale jestem otwarty na propozycje ![]() Ten post edytował squid 30.04.2005, 18:13:03 -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Nievinny: zgadza sie, po prostu nie pamietalem tego "szczegolu"
![]() Ja uzywalem eval() i sprawdzalo sie. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz to ale nie jestem pewien. Jeśli nie to eval poprostu. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(NuLL @ 2005-05-01 14:15:20)
Sprawdz to ale nie jestem pewien. Jeśli nie to eval poprostu. wtedy mam: Parse error: syntax error, unexpected '{' -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to działa... Ten post edytował ebe 1.05.2005, 14:55:24 -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:59 |