![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-novicyush- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam! chodzi mi o gry typu hattrick, freekick lub managerzone. O menagery piłkarskie.
Co trzeba umiec aby zrobic takie gry. Napewno php i cos jeszcze... na czym to wszystko polega? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
managery mozna napisac w php. jesli nic nie potrafisz, to nie pozostaje mi nic tylko zyczyć powodzenia i odsylam do php poczatkujący -> kursy. 'eksperci php odwiedzający to forum' byli by w stanie napisac takia 'giere'. trzeba umiec php & mysql.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Menadzera da sie napisac w php jak najbardziej:)
Potrzebna bedzie jakas baza danych (chociarz na plikach tez by mozna) ale polecal bym mysql/sqlite. Najlepiej by było umiec php i SQL (do jakiejs bazy danych) co do php to najlepiej dobrze sie czuc w klasach lub jakims wzorcu projektowania zeby nie bylo balaganu w kodzie. Na czym to polega? Hmm... Na zaprojektowaniu i przemysleniu wszytkiego tak aby dzialalo ![]() Tak taka gre nawet ciezko by sie nie pisało. Zabrac... to wpierw nauczyc sie php+mysql najelpiej z jakiejs ksiazki - bez ksiazki bedzie Ci bardzoo trudno, a Potem to juz sobie poradzisz ![]() Czas jest poprorcjonalny do umiejetnosci ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A i owszem interfejs, bazę danych to nie trudno, a co z symulacją meczu? Z algorytmami, z inteligencją zawodników z wpływem taktyki obranej przez menadżera na mecz? Myślałem nad taki menadżerem, ale zaprogramowanie rozgrywania meczu by działało realistycznie sprowadziło mnie na ziemię.
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz zrobić jakąs grafike symulacjii meczu to najlepszy bedzie flash
![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście wizualizacja meczu we flashu ew. w aplecie Java, ale chodzi o wygenerowanie meczu, obliczenie. Przecież flash działa po stronie przeglądarki więc co najwyżej może on odtworzyć mecz z jakiegoś xml wygenerowanego przez funkcję symulującą mecz.
Ten post edytował ebe 29.04.2005, 20:08:53 -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
-novicyush- |
![]()
|
Goście ![]() |
tylu tu Was jest, nie moglibyscie sie zebrac paru ludzi i stworzyc jakąś fajną gierke nie koniecznie manager
![]() |
|
|
-novicyush- |
![]()
|
Goście ![]() |
i symulacje meczy nie muszą byc pokazywane we flashu wystarczy rozpiska komentarzy(jak w hattricku) bynajmniej na początek
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I podpisać created by novicyush
![]() -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
-novicyush- |
![]()
|
Goście ![]() |
czy ja o takim czyms napisałem? Czytaj uwaznie i pomysl 5 razy przed swoją wypowiedziom :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 22:52 |