![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam w formularzu zmienna $zmienna w postaci buttona graficznego:
po wyslaniu danych skrypt mi dodaje do zmiennej .x czyli wysyla zmienna $zmienna.x=10 (na przyklad)... i teraz jak mam odczytac te zmienna? samo $zmienna nie dziala... $zmienna[x] tez nie dziala :/ $zmienna.x tez oczywiscie nie dziala... ratunku! pozdrawiam, rml. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napiszę z pamięci bo nie mam chwilowo dostępu do parsera... Dodaję sie coś do zmiennej poprzez wprowadznie kropki przy = (.=) np.
Zapis w postaci $zmienna.x jest błędny. Pozdro! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dajk
print_r( $_GET ); lub print_r( $_POST ); w zaleznosci jak wysylasz forma -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodawanie do zmiennej to tak, ale chodzi mi o to jak odczytac cos co jest tak zapisane?
ze jesli skrypt mi podaje $zmienna.x=10 to jak zrobic np.
wiem, ze ten zapis ktory wstawilem jest zly, bo nie mozna uzyc $zmienna.x... ale w takim razie jak to zapisac? jak juz pisalem wczesniej samo $zmienna nie dziala :/ ================ DODANE ================= ok ![]() ![]() ![]() dzieki bardzo ![]() pozdrawiam, rml. pzdr, rml. Ten post edytował rml 28.04.2005, 23:37:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:51 |