![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panie i Panowie, trapi mnie pewno wyzwanie. Wykonałem przycisk SUBMIT do wysyłania FORMa, przycisk ten jest to BUTTON, pozbawiony ramki i z obrazkiem w tle. reasumując jest to obrazek zamiast przycisku SUBMIT.
tak wygląda to w html'u: Kod <button type="submit" name="zapisz" class="zapisz"></button> do tego CSS: Kod BUTTON.zapisz{width: 68px; height: 21px; background-image: url(layout/zapisz.png); border: none;} Trapi mnie takie zadanie: Jak przerobić CSS'a żeby po najechaniu myszką na BUTTON (obrazek zapisz.png) obrazek ten zmienił się na inny (np. zapisz2.png). TAKI ROLLOVER jak w javie. Proszę o pomoc, najchętniej o konkretne rozwiązanie (fragment CSS'a). -------------------- www.szymaszkiewicz.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod BUTTON.zapisz{width: 68px; height: 21px; background-image: url(layout/zapisz.png); border: none;}
BUTTON.zapisz:hover{background-image: url('layout/zapisz.png');} Ten post edytował matid 28.04.2005, 18:36:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba nie bardzo. Próbowałem ale obiekt BUTTON nie bardzo chce reagować na "hover".
-------------------- www.szymaszkiewicz.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Bartech @ 2005-04-28 20:12:31) No chyba nie bardzo. Próbowałem ale obiekt BUTTON nie bardzo chce reagować na "hover". Jak to nie reaguje? http://matid.emmatrade.pl/files/button.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@matid na ie to nie działa.
@Bartech próbuj tak: -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(revyag @ 2005-04-29 10:00:33) @matid na ie to nie działa. To jego sprawa ;p Ja bym proponował zostawić to rozwiązanie z CSS'em, a za pomocą komentarzy warunkowych dodawać onmouseouver i onmouseout dla badzIEwi. Czemu? Nie uzalezniasz podświetlenia w Presto/Gecko/KHTML od włączonego JS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:10 |