![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik admin.php, na jego poczatku mam session_start() , w ktorym podaję haslo. Haslo odbieram tym samym plikiem i wrzucam do $SESSION['admin_mode'].
Sprawdzam czy dziala i nie ma problemu, na obu serwerach. Kod wyglada tak:
Dalej jednak przechodze do pliku anewsy.php i tu sie zaczynaja rozbieznosci. Moj serwer: http://atay.ksiezyc.pl/4/mpwik/test.php odczytuje je bez problemu. natomiast serwer klienta http://www.mpwikzdw.com.pl/new/test.php to czy jestem zalogowany sprawdzam przez If(AdminMode()) ... Rozbieznosci polegaja na tym, ze mimo session_start() na poczatku obu plikow - u mnie na serwerze pamieta zmienna sesyjna, u klienta nie. Co moge zrobic ? Ten post edytował atay 28.04.2005, 10:56:04 -------------------- atay
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przekazujesz id sesji ?
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz moze z zapisem jest cos nie tak ale wtedy powinien zwrocic blad. Moze cos z konfiguracja serwera.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(revyag @ 2005-04-28 12:02:37) A czy przekazujesz id sesji ?
nie przekazuje, a czy to konieczne ? nastepna strona wywolywana jest po prostu linkiem, ja mysle ze gdzies serwer jest zle skonfigurowany i nie pamieta zmiennej dla danego uzytkownika na innych stronach (gubi jego sesje). Przekazanie SID to ostatecznosc, gdy nie uda mi sie skonfigurowac serwera. Ten post edytował atay 28.04.2005, 11:31:14 -------------------- atay
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby przekazać zmienną zapisaną w sesji do następnej strony, musisz przekazać id sesji, tak jak przykładowo pokazałem.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli nie przekazuje to nie mozna zidentyfikowac usera z sesja. Cos masz pewnie w php.ini nie tak............
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:29 |