![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem, jestem sobie właścicielem domeny jakas.domena.pl, skonfigurowałem nawet binda widzi wszystkie sub domeny np. tomek.jakas.domena.pl i alias w bindzie www.tomek.jakas.domena.pl . Przeszedłem do apacha skonfigurowałem go następująco: Kod User apache Group apache ServerName jakas.domena.pl NameVirtualHost 80.55.179.150 <VirtualHost 80.55.179.150> ServerName www.jakas.domena.pl DocumentRoot /home/scalar/htdocs ErrorLog /home/scalar/error_log TransferLog /home/scalar/transfer_log </VirtualHost> <VirtualHost 80.55.179.150> ServerName www.tomek.jakas.domena.pl DocumentRoot /home/scalar/htdocs ErrorLog /home/scalar/error_log TransferLog /home/scalar/transfer_log </VirtualHost> dodam że subdomene www tez jest zeby działało www.jakas.domena.pl . I teraz problem ... niezależnie od tego co wpisze do przeglądarki zawsze wyswietla mi sie strona domyslna apacha /usr/apache/htdocs mimo ze w pliku konfiguracyjnym takiej sciezki nie ma. jest tam kilka wirtuali nie działa www.tomek.jakas.domena.pl , tomek.jakas.domena.pl ani inne. Prosze o pomoc, juz 3 dzien nad tym siedze. z góry dziekuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:34 |