![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem: Posiadam tablice w której jest pole które jest autoindex. Skąd mogę pobrać jej aktualną wartość. ( nie zaglądająć do phpmy admina chodzi mi o pobranie tej wartości przez stronke) Przypuszczam że są jakieś tablicy w stylu syscolumns ale nie bardzo chce mi to działać w mysql ![]() z góry dzięki z aodpowiedź Pozdrawiam raf_79 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I chodzi chyba o pole z atrybutem autoincrement ? ![]() -------------------- MySQL said:
You have an error in your SQL syntax near ' `sygnatura` VARCHAR, NOT NULL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek powiem ze chodziło mi rzeczywiście o atrybut aotuincrement
![]() Ale niestety to co podaliście to nie jest to o co mi chodzi ![]() jeżeli chodzi o tę pierwsza odpowiedź to ta funkcja da mi wartość ostatniego wstawionego pola w danym połączeniu ( jesli sięnei myle) a więc za późno bo ja chce ją znać przed wstawieniem A co do drugiego to pzrobiłem sobei na stronce tak jak mi tutaj zparoponowano i wszystko było oki do momentu kiedy usunołem ostatni element i już się zaczęło to rozjeżdzać bo max (od_pola) się pomniejszył o jeden a autoindex został na tym samy miejscu Macie może jakies inne pomysły ![]() bo moimzdaniem gdzieś to musi być zapisane ,tylko nie wiem gdzie... Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jeżeli chodzi o tę pierwsza odpowiedź to ta funkcja da mi wartość ostatniego wstawionego pola w danym połączeniu ( jesli sięnei myle) a więc za późno bo ja chce ją znać przed wstawieniem no tak. ostatnio wstawione. następne będzie mialo o 1 więcej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki o to chodziło
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:35 |