![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie istnieją sposoby na tworzenie nowych plików tekstowych?
Mozna fopen('jakisplik.txt', 'w'); ale niestety dziala mi to tylko na serwerze lokalnym, bo na tym gdzie mam strone funkcja ta jest zablokowana. Probowalem też touch(); ale tez nie działa ![]() Może znacie jakieś inne możliwości? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(Janek111 @ 2005-04-27 12:15:55) Jakie istnieją sposoby na tworzenie nowych plików tekstowych? Mozna fopen('jakisplik.txt', 'w'); ale niestety dziala mi to tylko na serwerze lokalnym, bo na tym gdzie mam strone funkcja ta jest zablokowana. Probowalem też touch(); ale tez nie działa ![]() Serwer stoji na linux'ie/unix'ie ? Jezeli tak to ustaw odpowiednie chmody na katalogi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
j.w.: sprawdz chmody -- tzn katalog skrypt musi miec prawa zapisu w katalogu, w ktorym chcesz utworzyc plik zazwyczaj bedzie to 0777.
Ale jesli masz zablokowane funkcje do tworzenia plikow to lipa -- nic nie zrobisz (mozesz jeszcze sprobowac skopiowac pusty plik i go dytowac). -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
je¶li wymienione przez ciebie funkcje (prawa zapisu i touch()) nie działaj±, to jest to kwestia chmodu - daj 777 to zadziała. Jak nie masz uprawnien do takiej operacji, to popro¶ admina serwera.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że ja chciałem tworzyć te pliki w katalogu głównym, a do tego chmodu lepiej nei zmieniac, o ile w ogole sie da.
To sprobuje wtedy tworzyc te pliki w jakims osobnym katalogu to moze zadziała. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:18 |