![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pisze skrypt, ale odpalam go w powloce linuxa, a nie jako skrypt na www. Mam napisany drugi skrypt i chcialbym zeby ten glowny odpalal drugi, ale w osobnym procesie. W tej chwili exec("./drugi_skrypt.php") odpala mi drugi skrypt ale czeka az ten skonczy dzialanie, a mi chodzi o to zeby drugi_skrypt.php dzialal sobie obok rownolegle do drugiego i mogl skonczyc swoje dzialanie nawet pozniej niz glowny skrypt ktory go uruchomil. Mam nadzieje ze sie w miare zrozumiale sprecyzowalem. Pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
exec("./drugi_skrypt.php &"); <<< spacja ampersand
? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dr_bonzo @ 2005-04-26 15:25:19) exec("./drugi_skrypt.php &"); <<< spacja ampersand ? ./drugi_skrypt & - to niestety nie dziala , juz probowalem, a tego deamona to nie kumam kompletnie. O co chodzi ? To skrypt ktory jest zawsze odpalony i jak cos chce to mu mowie ze ma zrobic to czy tamto czy jak bo ja to nie bez powodu zamiescilem ten topik w "php Poczakujacy" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A takie rozwiazanie:
exec( './skrypt_shella.sh' ); a w skrypt_shella.sh: ./skrypt_php &; ? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(dr_bonzo @ 2005-04-26 15:38:41) A takie rozwiazanie: exec( './skrypt_shella.sh' ); a w skrypt_shella.sh: ./skrypt_php &; ? Obojetnie co odpalam funkcja exec(), skrypt zawsze czeka, az odpalony zewnetrzny program sie wykona. Zadam to pytanie inaczej, bo ten pierwszy post to nie bardzo wyszedl: Czy mozna napisac skrypt1.php, ktory odpala skrypt2.php i wylacza sie pozostawiajac skrypt2.php uruchomiony ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:16 |