![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestesm cienki z anglika jak nie pwoiem co, mimo iz czytalem kilka razy manual to nei rozumiem o co tam chodzi. Zainstalowlaem najnowsza wersje tego skryptu i on wymaga co godzinnego uruchaminia skrytpu "utrzymania". Po wejsciu pojawia sie okienko ktore informauje ze nalezy co godizen uruchamiac skrypt utrzymania. Nie moge doszukac sie w tym angielskojezycznym maula o co chodzi. Czy to jakis plik php w katlaogu z tym skryptem? Skoro tak to moze dopisac to do CRONa zeby wykonywal sie automatycznie bo recznie to ciezko by bylo co 1 h wchodzic do panelu i robic to recznie.. Wybaczcie lamerstwo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpAdsNew/maintenance/maintenance.php
Przy okazji mam pytanko. Mój serwer (HOME.pl) umożliwia wykonanie skryptu co godzinę ale trzeba ten plik umieścić w głównym katalogu serwera i nadać mu odpowiednią nazwę np. cron-hourly.php wtedy CRON będzie go wykonywał co godzinę. Ja jednak raczej nie mogę zmienić nazy pliku maintenance.php ani jego lokalizacji więc pozostaje chyba dopisanie jakiegoś przekierowania w pliku cron-hourly.php. Wpisałem w nim coś takiego:
i nie wydaje mi się aby skrypt maintenance/maintenance.php był wywoływany (brak wpisów w logach). CRON wykonuje plik cron-hourly.php bo doppisywałem do tego pliku funkcję 'mail' i maile przychodziły. Nie działa jednak to przekierowanie do maintenance/maintenance.php Może ktoś pomóc ? Odpowiadam sam sobie po doznaniu olśnienia. Gdyby to miało się komuś przydać: zawartość pliku cron-hourly.php :
Ten post edytował aniol 24.10.2005, 20:37:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:27 |