![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam pewien problem..
no i mam taki skrypt, który to pomga stworzyć przyjazne adresy. I wszystko jest elegancko jesli np. chodzi o instrukcje switch do której wstawiam sobie tablice $arrParams[X] gdzie X jest odpowiednio kolejna zmeinna po adrescie, czyli dla np. X=0 jest to piersza zmienna po adresie dla X=1 druga itd.. I tak ze Switchem nie maiłe problemu tam ustwaiam sobie identyfikator w 'case' i jest glanc, ale jak to zrobić jeśli mam np. taką instrukcje if: No i jak widać mam dwie wartosci dla powiedzmy 2 zmeinnej po adresie wiec nie moge w instrukcjach zastosować po prostu $arrParams[1] bo wtey bedzie raz, ze oczywiscie ignorowac zmienna. dwa - nie bedzie rozrozniac wartosci i zapewne wykona domyslnie pierwsza instrukcje. Czy ktos wie jak to przerobic? Ps. jak cos to czytalem ten artykul http://php.pl/index.php/phppl/artykuly/pom.../przyjazne_urle i niestety nie wiem co dalej. Ten post edytował Volume 26.04.2005, 10:43:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze cie zrozumialem ale moze tak:
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To troche nie w tym rzecz.
Tu trzeba jakos zastosowac tablice $arrParams[..].. Tylko jak to zrobić aby powyzsza instrukcja zachowała swoje właściwości?... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to chodzi
Ten post edytował splatch 26.04.2005, 17:27:05 -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
splatch dokładnie o to mi chodziło. Zupełnie nie wiem czemu ale szukałem jakiegos abstrakcyjnego rozwiązania a to wstraczyło pozmieniać moje zmeinne $w itp. na tą tablice z odpowiednią wartością. Dzieki raz jeszcze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:14 |