![]() |
![]() |
-shimonic- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Podczas ich tworzenia posługiwałem sie Waszym artykułem ( http://php.pl/index.php/phppl/artykuly/pom.../przyjazne_urle ). W momencie kiedy wchodzę na adres np. http://localhost/~urle2/index.php/wartosc1/wartosc2/wartosc3, jako index wyświetla mi się Kod array ( I nie wiem, co mam dalej robić 0 => 'wartosc1', 1 => 'wartosc2', 2 => 'wartosc3', ) ![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wartosc1,wartosc2,wartosc3 to są twoje wartości jakie chcesz przekazać do index php. Od ciebie zależy co z nimi zrobisz. A dobrać się do nich możesz:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Skąd: localhost.localdomain Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajmy na to, że normalnie (bez tych przyjznych urli) mam adres w postaci na przykład ?op=download&act=load. Zamiast tego chcę mieć adres index.php/download/load - co zatem mam robić?
Wiem, że nie jeste to może pytanie na najwyższym poziomie, ale nie mam kogo się zapytać, a podróż z php dopiero rozpoczynam. Do tej pory praktyka, teraz kupiłem książkę i czas na trochę teorii. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przy adresie ?op=download&act=load pobierasz wartośći o tak:
przy adresie index.php/download/load pobierasz o tak:
oczywiście zakładam że zastosowałeś dokładnie to samo co w przyjaznych url'ach Ten post edytował nospor 26.04.2005, 10:56:20 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Skąd: localhost.localdomain Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli co mam zmienić w kodzie:
Próbowałem sam, ale jakoś mi nie wyszło ![]() Ten post edytował shimonic 26.04.2005, 11:04:56 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok! Działa
![]() Ten post edytował shimonic 26.04.2005, 11:35:48 |
|
|
![]()
|
|
1)ale jakie wyniki są identyczne?
2)Co ty wogóle chcesz osiągnąć? edit: no to super Ten post edytował nospor 26.04.2005, 11:37:06 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sam już sobie poradziłem - jak czytałeś tamtego posta ja zmieniałem jego treść :]
Dzięki za pomoc - wszystko działa tak jak ma działać ![]() Ten post edytował shimonic 26.04.2005, 11:39:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:54 |