![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panie i Panowie, kto odpowie mi na pytanie jak zmusić MySQL (jaki wybrac format) do przechowywania danych liczbowych (zmiennoprzecinkowych) w postaci:
1120,56zł a nie w postaci: 1120.56zł Chodzi o spolszczenie znaku rozdzielania z "." na ",". Czy jest taki format w MySQL? -------------------- www.szymaszkiewicz.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie satysfakcjonuje Cie praetwarzanie tego po stronie php ( number_format() )?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeeeee fajne można nawet separator tysięcznych wprowadzić!!! Podoba mi się, coprawda chciałem ograniczyc się w wykorzystywaniu funkcji pośredniczących pomidzy pobieraniem danych i ich wyświetlaniem ale no cóź nie można mieć wszsytkiego, zato separator tysięcznych to bardzo dobra sprawa przy dużych sumach.
Dzięki chyba zastosuje. -------------------- www.szymaszkiewicz.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Bartech @ 2005-04-25 13:36:32) eeeeee fajne można nawet separator tysięcznych wprowadzić!!! ja tam daję sobie spację. Super to wygląda. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:42 |