![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgłasza że w lini 60: Parse error: syntax error, unexpected T_SR in c:\wamp\www\phpproject\iterator.php to jest przyklad z ksiazki ;] php nowe mozliwosci, w sumie nie wiem czemu uzywa sie tutaj >>> (co to operator biotwy jakis?) i wogole zadnych cudzyslowow, jak probowalem wlozyc cudzyslowy, to wogole nie wykonuje tego zapytania (cos zle w klasie? czy co.. ?) wkurzam sie powoli na ta ksiazke, juz z dwa razy blad wychwycilem w tych kodach (literowka, a drugi zla nazwa funkcji), teraz albo nie widze gdzie jest blad(troszke w pospiechu czytam ksiazke, moze cos przeoczylem), albo znowu cos w ksiazce zwalili. ps. fajne to php 5 (skladnie to z JAVY wyjeli ;] ), ale po 4 mozna sie pogubic ;] -------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Czasami myślę, iż Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje zdolności. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba też literówka
![]() Te inne ogranicznki ciągu znaków zaczynają sie <<< a nie >>>. Cyzli powinieneś mieć tak:
Teraz powinno wszystko działać ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki kurna jak ktos ma ta ksiazke to na stronie 166 znajdzie na dole to zapytanie i potwierdzi ze to te d*bIlE znowu zmaraly... dobra teraz przynajmniej bledu nie wywala ;] ale nie wykonuje zapytania...;/ ... cos tu nie dziala
-------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
foreach (new MySQLiQueryIterator($db, $query) as $result) {
foreach powinno otrzymać tablice : manual: Kod foreach (array_expression as $value)
statement |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Bora - albo iterator, który właśnie tablice ma symulować.
Chyba już czas do zapoznania się z tym bardzo ciekawym tematem... (Choćby tu: http://www.sitepoint.com/article/php5-standard-library ) -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh racja. Aż głupio sie przyznac to takiej pomyłki.
Ciąłe przeskakiwanie między wersjami może zrobić mętlik w głowie ![]() $thisquery = $query; chyba powinno być: Kod $this->query = $query;
Ten post edytował Bora 25.04.2005, 23:04:26 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Bora @ 2005-04-26 00:02:48) ehh racja. Aż głupio sie przyznac to takiej pomyłki. Ciąłe przeskakiwanie między wersjami może zrobić mętlik w głowie ![]() $thisquery = $query; chyba powinno być: Kod $this->query = $query; dzieki stary, jak sie siedzi iles przy tym samym i w rozpaczy patrzysz CO DO JASNEJ cholery tu nie dziala... to juz literowek nie widac... znalazlem jeszcze jedna ;/ ehhh $thos->result w lini 45 jaki ja slepy jestem oka dzieki DZIALA ps. fajna sprawa te iteratory, podzro -------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:07 |