![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Skąd: piękne, czyste, pachnące Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam string zapisany do zmiennej
i chcę wstawić zamiast zawartości nawiasów klamrowych informację o cenie w odpowiedniej walucie. Normalnie zrobiłbym to tak:
ale oczywiście chcę to przeliczyć na PLN, czyli otrzymać string: bla bla 888 PLN bla bla Niestety nie udało mi się to, czyli zamiana stringa i działanie matematyczne. Sam string [cena=222 waluta=EUR] może mieć inną strukturę, nie ma problemu, ale musi zawierać informacje o cenie w różnych walutach które będzie można przeliczać na PLN. Macie może jakieś pomysły jak to zrobić? Z góry dzięki! -------------------- janek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moglbys zrobic tak: w jednej zmiennej np. $cena trzymac wartosc a w drugiej walute np. $waluta. piszesz skrypt ktory przelicza cene w zaleznosci w jakiej walucie ma byc podana i nakoncu laczysz to w ciag:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Poczytaj o preg_replace_callback" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() i wszytko powinno byc jasne:)
w funckji do ktorej wypluwa zamienisz sobie jak tam Ci trzeba z EUR na PL etc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Skąd: piękne, czyste, pachnące Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki hwao, funkcja jest super, zrobiłem to w 10 min ... działa bez problemów
![]() -------------------- janek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |