![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: wa-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisłem (a właściwie miałem taki zamiar) mały skrypt z formularzem na tej samej stronie co kod interpretujący formularz.. Dane z formularza wysyłam matodą post i.... kod php nie widzi danych z formularza w zmiennej $_POST[].. Poniżej zamieszczam kod. Może nie widze błedu po prostu.. Prosze o pomoc.
Mam php5.0.2 + mysql4.1.2 + Apacha 2.0.52.. Wszystko chodzi pod win2k.
Instrukcja if wyświetala "nie".. ocb?=/ Ten post edytował maciek022 22.04.2005, 20:05:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Temat w żaden sposób nie jest związany z php5.
2. Wywal ze znacznika <form> atrybut enctype="text/plain" i bedzie działać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosze na php Poczatkujacy.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszłość jeśli nie wiesz coś dzieje z danymi typu $_POST dopisz poprostu print_r($_POST);
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: wa-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... No fakt.. Moze to wiele wspólnego z php5 nie miało.. Zasugerowałem sie tym, ze w php4 nigdy takiego problemu nie miałem. Mój błąd - przepraszam.
Co do print_r( $_POST ) jako wynik otrzymuje tylko "Array()" z czego wiele nie wynika. Natomiast po wywaleniu enctype="text/plain" działa.. Wielkie dzięki!:) Ale zastanawia mnie fakt dlaczego tak sie dzieje? Czy nie moge wogóle określić formatu przesyłanych przez formularz danych, jeżeli ma on działać pod php?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:47 |