![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Szanowne Grono
![]() Postawili mnie pod ścianą. Do tej pory zajmowałem się designem, web designem (html, flash) oraz DTP. "Wyższy szczebeeeel" objawił mi nowine... że mam zrobić mały wortalik oparty na php & PgSQL'u. Do tej pory używałem php w porywach... czyli wklejałem małe skrypciki typu kalendarz, czas oraz inne małe pierdoły. Relacyjne Bazy Danych, bo tak się nazywał przedmiot na studiach - olałem ![]() Do sedna, RATUJCIEEEE!!! Co, jak... żeby z tym ruszyć! Proszę o wyrozumiałość ![]() Regards, Kali05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
0) to nie jest temat na pro
Jedno z ponizszych: 1) zlecic wykonanie zlecenia osobie znajacej sie na rzeczy 2) zaczac sie uczyc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu nie na tym forum... oczekuje odpowiedzi od bywalców na forum php PRO a nie php rookie...
To taka mała dygrasja ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jak sam powiedziałeś tylko "wklejałeś skrypciki" i nie za bardzo jesteś obyty z bazami danych to odwiedzenie forum php początkujący i zapoznanie się z tematem w którym są kursy będzie bardzo wskazane.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
zrobie to natychmiast
![]() Panowie! Dajcie mi radę, jaka książka chodzi mi o to, że umiem programować, analizować kod oraz go zaadoptować. Tylko jak z tym ruszyć ![]() Regards, Kali05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT:
Moim zdaniem dla tego... Cytat Z założenia tematyka tego forum koncentruje się wokół rozwiązań cięższego kalibru. Dyskusje prowadzone tutaj powinny dotyczyć raczej strategii pisania aplikacji, metod rozwoju i podnoszenia elastyczności. Jeżeli chcesz sam wykonać "mały wortalik oparty na php & PgSQL'u" to zacznij czytać róznego rodzaju kursy, poradniki. Jest jeszcze jedno wyjście: wykorzystanie gotowych systemów takij jak np. mambo. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam ten kurs, wydaje mi sie ze jest bardzo dobry szczególnie
dla osób, które programowały już w jakiś innych językach http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/index.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do ksiazeczek to PostgreSQL - Praktyczny przewodnik.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg. mnie najlepszym rozwiazaniem dla ciebie byloby :
1. (jak ktos juz wspomnial) zlecenie tego komus innemu lub 2. wytlumaczenie szefostwu ze php i PgSQL to nie to samo co Flash i HTML i ze sie na tym nie znasz. lub 3. wykorzystanie gotowego CMSa (przykladowe strony z cmsami : www.opensourcecms.org, www.cmsmatrix.org, www.cms.rk.edu.pl) kazde inne rozwiazanie z bardzo duzym prawdopodobienstwem skonczy sie stworzeniem "kulawego" portalu. jezyka i technik programowania nie uczy sie w kilka dni czy tygodni, a nawet miesięcy... to są lata praktyki. cudów nie ma. -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwie sie ze firma Ci cos takiego w ogole zlecila, no chyba ze tak szybko wchlaniasz wiedze.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw napisz sobie projekt, co konkretnie jak ma dzialac...
potem zastanow sie jakie czynnosci masz po kolei wykonac zeby wszystko bylo tka jak ma byc, dla kazdej z podstron. potem zacznij pisac. jak natrafisz na problem, od tego jest to forum, a dokladniej TEN dział. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 13:06 |