![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukalem po sieci, ale albo nie ma albo szukalem nieskutecznie. A wiec kieruje pytanie do Was Czy istnieje polska dokumentacja do smarty? Czy zostaje oryginalna dokumentacja z smarty.php.net? Jesli ktos cos wie na ten temat to bede wdzieczny jesli sie ze mna podzieli Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Nie spotkałem się z próbą gruntowniejszego tłumaczenie Manula Smarty.
Ale czy jest to rzeczywiście konieczne? Orginał jest napisany tak prostym językiem, i z taką ilością przykładów... że tylko zciagać pdf, i czytać, czytać, czytać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jak ktoś woli chm...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ano wisz, KaMeLeOn, znowu się przydałeś.
Nie wiedziałem, ze jest dostępny .chm, choć rozglądałem się za nim... ####### edytowane. A może zapodaj linkiem? Bo na stronie http://smarty.php.net/download-docs.php chm nie widać... ####### edytowane ponownie jednak jest: http://smarty.php.net/contribs/docs/ , tylko to chyba jakieś starsze wersje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat przeniesiony z forum php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] tylko to chyba jakieś starsze wersje
Dla początkujących wystarczy... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dla początkujących wystarczy...
a wiec poczatkujacy ma pytanie (mam nadzieje ze szybko sie rozwiaze, wiec nie tworze nowego watku) mam cos takiego file.php (fragment) [php:1:0af0fcd4eb]<?php $query->Select("filmy"); //tytul tytul_org gatunek opis while($wiersz=$query->FetchArray()){ $wynik[]=$wiersz; } ?>[/php:1:0af0fcd4eb] w tym przypadku zwraca mi tablice wielowymiarowa file.tpl Kod { * tu chcialem wywalic ta tablice wielowymiarowa, ale * }
{ * cos mi nie wychodzilo, probowalem z foreach{} ale jakos nieskutecznie * } { * a manualu nie znalazlem instrukcji for{}, czy to znaczy ze jej nie ma? * } a wiec moje pytanie brzmi, jak uzywac foreach() do wyswietlania tablic wielowymiarowych w template'ach, lub prosze o jakis przyklad praktyczny manuala studiowalem, ale cos mi nie wychodzilo ;-) jak zobacze przyklad to z pewnoscia opanuje temat ps. $query to taki moj obiekt klasy do obslugi zapytan (ale to chyba nieistotne) Mam nadzieje ze prawidlowo sprecyzowalem zagadnienie Z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat
o cholera przeoczylem to w manualu :oops: dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "] ekhem.. jest jeszcze {foreach} - dla mnie bardziej wygodny ;)
Cytat
o cholera przeoczylem to w manualu :oops: |
|
|
![]()
|
|
szczególnie w połaczniu z mysql_fetch_object() {foreach} jest niezastąpione...
|
|
|
![]()
|
|
dzieki Panowie poradzilem sobie, smarty na poczatku sa troche dziwne ale szybko staja sie proste no i uzyteczne
Cytat szczególnie w połaczniu z mysql_fetch_object() {foreach} jest niezastąpione...
swieta prawda, juz przetestowalem :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:51 |